Post by Admin on Jul 16, 2013 2:07:23 GMT 2
FORUM KONUSU: GEZİ PARKI DİRENİŞİNİN SİNOP’a YANSIMALARI
Tarih:09.07.2013
4 Kişilik bir Moderatör grubu (Zeki K., Türkan D., Özlem Z., Derya E.)
Konuşma süresi: 3 dakika
Açılış konuşması: 31 Mayıs 2013 tarihinden buyana İstanbul Taksim Gezi parkında başlatılan direniş; Siyasal iktidarın kolluk güçleriyle faşist baskılarla bastırmaya çalışması; Ankara, İzmir, Eskişehir, Hatay, Mersin başta olmak üzere yurdun bütün yerellerine yayılmasına neden olmuştur. Eylem ve etkinlikler Sinop’ta da 1-2 Haziran tarihinden itibaren Gezide uygulanan faşist polis baskısı nedeniyle başlamış, 21 gün aralıksız tüm Türkiye’de devam etmiştir. Belli bir süre ara verilmiş ve üç gündür tekrar eylem ve etkinlikler başlatılmıştır. Bu akşam burada / Barış MANÇO parkında Gezi Direnişini Forum formatında değerlendirerek devam etmekteyiz.
Forum işleyiş şekli anlatıldı.… ilk söze bir kadın arkadaşla başlayalım.
Şerife T.: Grev alanlarında büyüdüm. Denizlerden Mahirlerden öğrendim direnmeyi. Yaşam alanlarımıza, özgürlüklerimize müdahale var. Yılmayalım. Gezide Duran adam, kırmızı tişörtlü kadın simge oldu. Ethem, Abdullah ve Mehmet şehitlerimiz.
Selahattin Erdem: Konuşma sonunda Sesli alkış önerdi. Kabul edildi.
Sinan Raci E. ( Em. Öğretmen): Hiçbir şey 31 Mayıs öncesi gibi olmayacak. 80-90 lı gençleri alınlarından öpüyorum. Forumlar devam edebilir, yerel konuları görüşebiliriz. Nükleer konularını işleyebiliriz.
Emrah B.: Geziyi tartışmak yerine biz Sinop’ta neler yapabiliriz ile ilgilenmek zorundayız. Gezinin bize ihtiyacı yok.
Bu forumlardan artık bir şeyler çıkartılmalı ve tek bir söylem çıkmalı.
Bundan sonra biz bir lider oluşturmalıyız.
Cem K.: Biz bir ortak yanlışa direndik ve direnmeye devam etmeliyiz. Forumların en güzel yönü kişilerin birebir görüşme olanağı bulmasıdır. Sosyal medyada görüşmenin mantığı yok. Forumlar haftada bir yapılmalı. Gerze Direnişine, orada nöbet tutarak katkı sunabiliriz. Bir forum da orada yapabiliriz.
Emrah B.: Sinop’un yerel sorunları…. Kadın sorunu…. Kıyı kanununa göre deniz kıyılarından giriş ücreti alınmaması gerekir. Sahilleri kullanırken ücretsiz kullanmanın yollarını bulmalıyız.
Ziya E.: Emrah’ın söylemlerine katılıyorum. Sinop Halkı sahillere ücretsiz girebilmelidir. Halkın kumsalına girişi ücretsiz olmalı. Trafik ışıkları yok, Üst geçit- alt geçit yok. Bir sonraki foruma herkes 5 kişi getirsin. Burada çoğalalım.
Halil ( Öğrenci) : İnsanların meclislere ihtiyaçları vardı. 90 ların genci olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her türlü sorunu burada tartışabiliriz.
Ayhan K.: Şu an hep birlikte Gezi ‘ye destek vermek gerekir ..
Tarık Y.: Biz 90 lı gençler direnişi 60 lı-70 li abilerimizden öğrendik. Sinop’ta yapılan işler ilerisi düşünülmeden yapılıyor. Denizlerimiz güvenli değil. Giden canlının ardından kimse ses çıkarmıyor.
Barış B. ( Öğr.): Gezi konusunda ulusal TV kanallarının olumsuz yayınlarını izliyoruz. Fikri mücadelenin öne çıkmasını öneriyorum. Salona gerek duymadan anlatabilmenin önemini kavramalıyız. Tayyip’in ortaya attığı “Milli İrade” nedir. Kendisine oy vereni korumaya almayı Erdoğan’dan öğrendik. İnsanları oy kullanmaya teşvik etmeliyiz. Temizliğe önce kendi evimizden başlamalıyız. Çöpleri temizlemek…..
Özgür K.: Hükümet sol kesimi ( muhalefeti) yok ettiği için dikta rejimi uygulamaya başladı. Teorik bilinçlenmeye ihtiyacımız var.
Selahattin G. (Em. Öğr.) : Herkes hangi yıllara ait olduğunu soruyor. Ben bu günün genciyim. 68- 78- 90 ların gençleri kendi dönemlerine ışık tutuyorlar. Gezi direnişiyle tekerleği yeniden icat etmeyeceğiz. Direnişi, tekerleği nasıl ilerleteceğimizi bulmalıyız. Samimi ve açık olmalıyız.
İnsanlık tarihinde gelişen çok fazla olaylar vardır. Önemli olan o olayları bu gün en iyi şekilde öğrenebilmeliyiz. Açık konuşmalıyız. Kendi kendimizi yönetmeyi bilmeliyiz.
Gezi parkında Devletsiz yaşayabilmeyi öğrendim. Farklı kültürlerden, Farlılıklarıyla gelenler dayanıştılar. Paylaştılar, birlik oldular. Biz oralı- buralı değil Dünyalıyız. Beraber yaşamayı öğrendim.
Sinop’un sorunları Karadeniz’den; Karadeniz’in sorunları Türkiye’den farklı değil.
Forumlarda Türkiye genelinde somut birşeyler çıkmalı, mahalle meclislerinde de bu konular tartışılabilmeli.Forumlarda; kadın sorunları, gençlik sorunlar nelerdir tartışılabilmeli.
Kurtulursak eğer, Tek başına değil birlikte kurtulacağız.
Ne yapmak istediğimizi bilmeliyiz.
Melih…. ( 25 yaşında Üniversite mezunu): Hayatım boyunca meydanlara inmedim meydanlara inenlere de iyi gözle bakmadım. İzmir Gündoğdu meydanında tesadüfen bulunduğum sırada Polis vahşetini gördüm ve bende meydanlara indim. Gezi parkında insanlarla otururken polise pasta ikram eden vatandaşa polisin gaz-su sıkması üzerine alanlardayım. Eskişehir ve Ankara meydanlarında bulundum. Farklı ideolojilerden olanlar saygılı ve kibar dayanışma içerisindeler. Tek başına iktidar olanlar hep mağduriyet söylemlerinin arkasına saklandılar. İktidarın mağduriyet noktasına gelmesi engellenmeli. Duygusallığı bırakmalı, din sömürüsüne karşı çıkmalıyız.
Ertuğrul Ahmet K. ( Urfa / Birecik) : Devletsiz bir ülke yaşayamaz. Kirli enerjilere ihtiyacımız yok. Deniz kirliliği yüzünden balıklar ölecek. Nükleer- termik Santrallerin oluşmasını önleyecek stratejiler geliştirmeliyiz.
Ziya E.: Forumda çok güzel şeyler olacağını düşünüyorum.
Zeki K.: Sinop’taki 35 yıllık yaşamımın 31 yılını Enerji işkolunda yönetici olarak geçirdim. Enerji ihtiyacımız yok. Arz fazlamız var. Elbette yenilenebilir enerji üzerinde çalışmalıyız. Elbette enerji çeşitliliğimiz olmalı, ama bu termik ve nükleer olmamalı. Az önce sözalan Ertuğrul arkadaş “Gezide AVM yapılırsa Sinop’ta Termik ve NS zorunlu olarak yapılır” dedi. Kesinlikle bu kirli enerjilere ihtiyaç yoktur. Bu santrallerin yapılması halinde Avrupanın enerji çöplüğü oluruz. Gerze’de yapılması düşünülen Termik Santral için gerekli olan yakıt/ kömür Sibirya’dan ve Güney Afrika’dan gelecek. Bu madenler geldikleri yoldan denizi kirletecekler. Deniz suyunun 0,5 derece artması bile denizde yaşayan balık türlerinin değişmesine yeterlidir. Bu balıklar yenir mi? O bilinmiyor. Aynı Santraller Doğayı ve tarım alanlarını da kirletecektir.
Özgür B.: Gezi den sonra nereye evirilmeliyiz. Gezide gaz yemiş aç kalmış insanlar buradaki konuşulanlara ne der. Sorunları çözmek konusunda nasıl bir alternatif oluşturulmalı. Buradaki insanların organik / samimi bağ kurmaları gerekir. Kolektivizm oluşturmalıyız.
Bülent K.: Fabrikalarda çalışan işçilerin sömürülmelerinden bahsetti. Yerel problemlerle uğraşmak yerine Polis vahşetine uğramış insanlar konuşulmalı. Genç İşsizler konusunu gündeme taşıdı.
Özlem Z. : (Emrah’a hitaben) kadın olarak ne zaman konuşacağımıza biz karar verelim.
Özgür K.: İktidara yürümek önerim. Benim talebim siyaset yapmak. Ve ortak alanlarda buluşmalı. Forumlara hazırlıklı gelinmeli. Bir forumda Gerze’de yapmalı.
Türkan D.: Kadın konuları üzerine söylemler var. Sinop/ Erfelek’te kadın cinayetleri yaşandı. Kadın haklarını anlatmalıyız. Kadın sorunlarını birlikte paylaşmalıyız.
Şule B.: Gezi parkında olan olaylara karşı doğru davranmalıdır.
Meltem G.: 3-5 ağaçla başlayıp iktidara başkaldırıdır Gezi.. Gezide gençler vardır, Sendikalar yoktu. Sonradan katıldılar. Siyasi partiler önce sahip çıkmadılar eyleme… Sistem değişmelidir, artık kendimizi temsil etmeliyiz. Ve somut birşeyler ortaya koymalıyız.
Din, dil, ırk farkı gözetmeksizin biraraya gelebilmeliyiz.
Sinan Raci G.: Gezide eli palalı saldırganlar serbest, kasklı gençler tutuklu…. Direniz bir günde olmaz. Haftalara yaymalı.
Halil İ.: Tekel, ODTÜ, Roboski, Reyhanlı eylemleri olmasaydı gezi yaşanmazdı. Gezi bu eylem ve etkinliklerin ürünüdür.
Selahattin G. (Em. Öğr.): Forumların formatı budur. Birbirimize yanıt vermek yerine işimizi konuşmak gerek.
Özgür B.: Hükümeti gezi ruhuyla kilitledik.
Eren K.: Gezi, Birikimdir, AKP’yi sorgulamaktır. Yasal terör polis gücüdür. Ölenlerimizin hesabı sorulmalıdır. Geri dönülmez bir yoldayız. Sistemi değiştirmek gerek.
İstanbul’dan katılan bir arkadaşının mesajını okudu; Sokakta sesinizi duyurun.
Bilge Şimşek D.: Barış Süreci ile ilgili olarak Sinop’ta yaşanan bir ( 18 Şubat) linç terörü var. Bu sırada Linç edilmek istenen Mv. lerinden Sırrı Süreyya Önder Gezide en öndeydi. Sinop bu utancı gezi direnişine topyekün katılım sunarak gidermelidir. Ve ilk seçimde AKP’yi devirmek için CHP desteklenmelidir.
Faik E.: Halk Meclise yürümelidir.
Çağdaş: Sinop Sorunlarıyla ülke sorunlarını ayrıştırmamalıyız. Forumlarda seçimler ile ilgili olarak konuşmadan %10 barajı aşağıya çekmenin yollarını bulmalıyız.
Tan: Foruma katılanların Türkiye gündeminden haberdar olması beni mutlu etti. Kalabalıklaşmak için çalışmalıyız. Ülkemizde kör medya var. Gezi bir uyanıştır.
Kendi kendimizi yönetebilmeliyiz.
SONUÇ YERİNE:
Moderatörlüğün Değerlendirmesi: Yaklaşık 2 saatlik forum sürecinde değerlendirilmesini istediğimiz konuları konuştuk. Karar altına alınmasını istediğimiz konu başlıkları şöyle:
• Forumlar hangi zaman dilimi içerisinde tekrarlanacak,
• İnternet ortamında tartışma yapılıp yapılmaması,
• Yerel konuları nasıl değerlendirmeliyiz?
• Gerze direnişinin desteklenmesi,
• Teorik çalışmalar/ tarih gözden geçirilmeli mi?
• Gez den başlayarak tartışma nereye evrilmelidir?
• Genç işsizler / Taşeron işçileri sorunları değerlendirilmeli.
• İletişim grubu/ komitesi kurulmalı mı?
• Forumun adı ne olmalı?
Her forumda bir sonraki Forum tarihi v gündemi belirlenecek.
İletişim grubu/ komitesi bir sonraki forumda oluşturulacak,
Diğer forumlarla iletişim grubu oluşturulmalı,
12 Temmuz 2013 Cuma
Saat 21.30 da Uğur MUMCU parkında toplanıp 22.00 da Barış MANÇO parkında forum.
Konu: Gezi Parkı konusuna devam edilecek…
SİNOP ÇAPULCULARI FORUMU
YÜRÜTMESİ
Parklar Bizim Blogspot
Tarih:09.07.2013
4 Kişilik bir Moderatör grubu (Zeki K., Türkan D., Özlem Z., Derya E.)
Konuşma süresi: 3 dakika
Açılış konuşması: 31 Mayıs 2013 tarihinden buyana İstanbul Taksim Gezi parkında başlatılan direniş; Siyasal iktidarın kolluk güçleriyle faşist baskılarla bastırmaya çalışması; Ankara, İzmir, Eskişehir, Hatay, Mersin başta olmak üzere yurdun bütün yerellerine yayılmasına neden olmuştur. Eylem ve etkinlikler Sinop’ta da 1-2 Haziran tarihinden itibaren Gezide uygulanan faşist polis baskısı nedeniyle başlamış, 21 gün aralıksız tüm Türkiye’de devam etmiştir. Belli bir süre ara verilmiş ve üç gündür tekrar eylem ve etkinlikler başlatılmıştır. Bu akşam burada / Barış MANÇO parkında Gezi Direnişini Forum formatında değerlendirerek devam etmekteyiz.
Forum işleyiş şekli anlatıldı.… ilk söze bir kadın arkadaşla başlayalım.
Şerife T.: Grev alanlarında büyüdüm. Denizlerden Mahirlerden öğrendim direnmeyi. Yaşam alanlarımıza, özgürlüklerimize müdahale var. Yılmayalım. Gezide Duran adam, kırmızı tişörtlü kadın simge oldu. Ethem, Abdullah ve Mehmet şehitlerimiz.
Selahattin Erdem: Konuşma sonunda Sesli alkış önerdi. Kabul edildi.
Sinan Raci E. ( Em. Öğretmen): Hiçbir şey 31 Mayıs öncesi gibi olmayacak. 80-90 lı gençleri alınlarından öpüyorum. Forumlar devam edebilir, yerel konuları görüşebiliriz. Nükleer konularını işleyebiliriz.
Emrah B.: Geziyi tartışmak yerine biz Sinop’ta neler yapabiliriz ile ilgilenmek zorundayız. Gezinin bize ihtiyacı yok.
Bu forumlardan artık bir şeyler çıkartılmalı ve tek bir söylem çıkmalı.
Bundan sonra biz bir lider oluşturmalıyız.
Cem K.: Biz bir ortak yanlışa direndik ve direnmeye devam etmeliyiz. Forumların en güzel yönü kişilerin birebir görüşme olanağı bulmasıdır. Sosyal medyada görüşmenin mantığı yok. Forumlar haftada bir yapılmalı. Gerze Direnişine, orada nöbet tutarak katkı sunabiliriz. Bir forum da orada yapabiliriz.
Emrah B.: Sinop’un yerel sorunları…. Kadın sorunu…. Kıyı kanununa göre deniz kıyılarından giriş ücreti alınmaması gerekir. Sahilleri kullanırken ücretsiz kullanmanın yollarını bulmalıyız.
Ziya E.: Emrah’ın söylemlerine katılıyorum. Sinop Halkı sahillere ücretsiz girebilmelidir. Halkın kumsalına girişi ücretsiz olmalı. Trafik ışıkları yok, Üst geçit- alt geçit yok. Bir sonraki foruma herkes 5 kişi getirsin. Burada çoğalalım.
Halil ( Öğrenci) : İnsanların meclislere ihtiyaçları vardı. 90 ların genci olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her türlü sorunu burada tartışabiliriz.
Ayhan K.: Şu an hep birlikte Gezi ‘ye destek vermek gerekir ..
Tarık Y.: Biz 90 lı gençler direnişi 60 lı-70 li abilerimizden öğrendik. Sinop’ta yapılan işler ilerisi düşünülmeden yapılıyor. Denizlerimiz güvenli değil. Giden canlının ardından kimse ses çıkarmıyor.
Barış B. ( Öğr.): Gezi konusunda ulusal TV kanallarının olumsuz yayınlarını izliyoruz. Fikri mücadelenin öne çıkmasını öneriyorum. Salona gerek duymadan anlatabilmenin önemini kavramalıyız. Tayyip’in ortaya attığı “Milli İrade” nedir. Kendisine oy vereni korumaya almayı Erdoğan’dan öğrendik. İnsanları oy kullanmaya teşvik etmeliyiz. Temizliğe önce kendi evimizden başlamalıyız. Çöpleri temizlemek…..
Özgür K.: Hükümet sol kesimi ( muhalefeti) yok ettiği için dikta rejimi uygulamaya başladı. Teorik bilinçlenmeye ihtiyacımız var.
Selahattin G. (Em. Öğr.) : Herkes hangi yıllara ait olduğunu soruyor. Ben bu günün genciyim. 68- 78- 90 ların gençleri kendi dönemlerine ışık tutuyorlar. Gezi direnişiyle tekerleği yeniden icat etmeyeceğiz. Direnişi, tekerleği nasıl ilerleteceğimizi bulmalıyız. Samimi ve açık olmalıyız.
İnsanlık tarihinde gelişen çok fazla olaylar vardır. Önemli olan o olayları bu gün en iyi şekilde öğrenebilmeliyiz. Açık konuşmalıyız. Kendi kendimizi yönetmeyi bilmeliyiz.
Gezi parkında Devletsiz yaşayabilmeyi öğrendim. Farklı kültürlerden, Farlılıklarıyla gelenler dayanıştılar. Paylaştılar, birlik oldular. Biz oralı- buralı değil Dünyalıyız. Beraber yaşamayı öğrendim.
Sinop’un sorunları Karadeniz’den; Karadeniz’in sorunları Türkiye’den farklı değil.
Forumlarda Türkiye genelinde somut birşeyler çıkmalı, mahalle meclislerinde de bu konular tartışılabilmeli.Forumlarda; kadın sorunları, gençlik sorunlar nelerdir tartışılabilmeli.
Kurtulursak eğer, Tek başına değil birlikte kurtulacağız.
Ne yapmak istediğimizi bilmeliyiz.
Melih…. ( 25 yaşında Üniversite mezunu): Hayatım boyunca meydanlara inmedim meydanlara inenlere de iyi gözle bakmadım. İzmir Gündoğdu meydanında tesadüfen bulunduğum sırada Polis vahşetini gördüm ve bende meydanlara indim. Gezi parkında insanlarla otururken polise pasta ikram eden vatandaşa polisin gaz-su sıkması üzerine alanlardayım. Eskişehir ve Ankara meydanlarında bulundum. Farklı ideolojilerden olanlar saygılı ve kibar dayanışma içerisindeler. Tek başına iktidar olanlar hep mağduriyet söylemlerinin arkasına saklandılar. İktidarın mağduriyet noktasına gelmesi engellenmeli. Duygusallığı bırakmalı, din sömürüsüne karşı çıkmalıyız.
Ertuğrul Ahmet K. ( Urfa / Birecik) : Devletsiz bir ülke yaşayamaz. Kirli enerjilere ihtiyacımız yok. Deniz kirliliği yüzünden balıklar ölecek. Nükleer- termik Santrallerin oluşmasını önleyecek stratejiler geliştirmeliyiz.
Ziya E.: Forumda çok güzel şeyler olacağını düşünüyorum.
Zeki K.: Sinop’taki 35 yıllık yaşamımın 31 yılını Enerji işkolunda yönetici olarak geçirdim. Enerji ihtiyacımız yok. Arz fazlamız var. Elbette yenilenebilir enerji üzerinde çalışmalıyız. Elbette enerji çeşitliliğimiz olmalı, ama bu termik ve nükleer olmamalı. Az önce sözalan Ertuğrul arkadaş “Gezide AVM yapılırsa Sinop’ta Termik ve NS zorunlu olarak yapılır” dedi. Kesinlikle bu kirli enerjilere ihtiyaç yoktur. Bu santrallerin yapılması halinde Avrupanın enerji çöplüğü oluruz. Gerze’de yapılması düşünülen Termik Santral için gerekli olan yakıt/ kömür Sibirya’dan ve Güney Afrika’dan gelecek. Bu madenler geldikleri yoldan denizi kirletecekler. Deniz suyunun 0,5 derece artması bile denizde yaşayan balık türlerinin değişmesine yeterlidir. Bu balıklar yenir mi? O bilinmiyor. Aynı Santraller Doğayı ve tarım alanlarını da kirletecektir.
Özgür B.: Gezi den sonra nereye evirilmeliyiz. Gezide gaz yemiş aç kalmış insanlar buradaki konuşulanlara ne der. Sorunları çözmek konusunda nasıl bir alternatif oluşturulmalı. Buradaki insanların organik / samimi bağ kurmaları gerekir. Kolektivizm oluşturmalıyız.
Bülent K.: Fabrikalarda çalışan işçilerin sömürülmelerinden bahsetti. Yerel problemlerle uğraşmak yerine Polis vahşetine uğramış insanlar konuşulmalı. Genç İşsizler konusunu gündeme taşıdı.
Özlem Z. : (Emrah’a hitaben) kadın olarak ne zaman konuşacağımıza biz karar verelim.
Özgür K.: İktidara yürümek önerim. Benim talebim siyaset yapmak. Ve ortak alanlarda buluşmalı. Forumlara hazırlıklı gelinmeli. Bir forumda Gerze’de yapmalı.
Türkan D.: Kadın konuları üzerine söylemler var. Sinop/ Erfelek’te kadın cinayetleri yaşandı. Kadın haklarını anlatmalıyız. Kadın sorunlarını birlikte paylaşmalıyız.
Şule B.: Gezi parkında olan olaylara karşı doğru davranmalıdır.
Meltem G.: 3-5 ağaçla başlayıp iktidara başkaldırıdır Gezi.. Gezide gençler vardır, Sendikalar yoktu. Sonradan katıldılar. Siyasi partiler önce sahip çıkmadılar eyleme… Sistem değişmelidir, artık kendimizi temsil etmeliyiz. Ve somut birşeyler ortaya koymalıyız.
Din, dil, ırk farkı gözetmeksizin biraraya gelebilmeliyiz.
Sinan Raci G.: Gezide eli palalı saldırganlar serbest, kasklı gençler tutuklu…. Direniz bir günde olmaz. Haftalara yaymalı.
Halil İ.: Tekel, ODTÜ, Roboski, Reyhanlı eylemleri olmasaydı gezi yaşanmazdı. Gezi bu eylem ve etkinliklerin ürünüdür.
Selahattin G. (Em. Öğr.): Forumların formatı budur. Birbirimize yanıt vermek yerine işimizi konuşmak gerek.
Özgür B.: Hükümeti gezi ruhuyla kilitledik.
Eren K.: Gezi, Birikimdir, AKP’yi sorgulamaktır. Yasal terör polis gücüdür. Ölenlerimizin hesabı sorulmalıdır. Geri dönülmez bir yoldayız. Sistemi değiştirmek gerek.
İstanbul’dan katılan bir arkadaşının mesajını okudu; Sokakta sesinizi duyurun.
Bilge Şimşek D.: Barış Süreci ile ilgili olarak Sinop’ta yaşanan bir ( 18 Şubat) linç terörü var. Bu sırada Linç edilmek istenen Mv. lerinden Sırrı Süreyya Önder Gezide en öndeydi. Sinop bu utancı gezi direnişine topyekün katılım sunarak gidermelidir. Ve ilk seçimde AKP’yi devirmek için CHP desteklenmelidir.
Faik E.: Halk Meclise yürümelidir.
Çağdaş: Sinop Sorunlarıyla ülke sorunlarını ayrıştırmamalıyız. Forumlarda seçimler ile ilgili olarak konuşmadan %10 barajı aşağıya çekmenin yollarını bulmalıyız.
Tan: Foruma katılanların Türkiye gündeminden haberdar olması beni mutlu etti. Kalabalıklaşmak için çalışmalıyız. Ülkemizde kör medya var. Gezi bir uyanıştır.
Kendi kendimizi yönetebilmeliyiz.
SONUÇ YERİNE:
Moderatörlüğün Değerlendirmesi: Yaklaşık 2 saatlik forum sürecinde değerlendirilmesini istediğimiz konuları konuştuk. Karar altına alınmasını istediğimiz konu başlıkları şöyle:
• Forumlar hangi zaman dilimi içerisinde tekrarlanacak,
• İnternet ortamında tartışma yapılıp yapılmaması,
• Yerel konuları nasıl değerlendirmeliyiz?
• Gerze direnişinin desteklenmesi,
• Teorik çalışmalar/ tarih gözden geçirilmeli mi?
• Gez den başlayarak tartışma nereye evrilmelidir?
• Genç işsizler / Taşeron işçileri sorunları değerlendirilmeli.
• İletişim grubu/ komitesi kurulmalı mı?
• Forumun adı ne olmalı?
Her forumda bir sonraki Forum tarihi v gündemi belirlenecek.
İletişim grubu/ komitesi bir sonraki forumda oluşturulacak,
Diğer forumlarla iletişim grubu oluşturulmalı,
12 Temmuz 2013 Cuma
Saat 21.30 da Uğur MUMCU parkında toplanıp 22.00 da Barış MANÇO parkında forum.
Konu: Gezi Parkı konusuna devam edilecek…
SİNOP ÇAPULCULARI FORUMU
YÜRÜTMESİ
Parklar Bizim Blogspot